Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Vasario 16-ąją viešasis transportas veš nemokamai, numatomi laikini eismo ribojimai

2018 02 15

Pasitinkant Vasario 16-ąją, Vilnius kviečia švęsti Valstybę ir drauge minėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Šią dieną sostinėje vyks daugybė šventinių renginių, į kuriuos vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami patogiai atvykti viešuoju transportu – visi autobusai ir troleibusai Vasario 16-ąją važiuos nemokamai ir dažniau. Taip pat šventinių renginių metu numatomi laikini eismo organizavimo pakeitimai.
 
Vasario 16-ąją keleiviams nereikės aktyvinti bilietų viešajame transporte ar mobiliojoje programėlėje m.Ticket. Keleivių kontrolė šią dieną bilietų netikrins, tačiau stebės tvarką viešajame transporte. Važiuoti nemokamai taip pat bus galima ir naktiniais autobusais visą naktį po Vasario 16-osios (iš penktadienio į šeštadienį). Sostinės viešasis transportas Vasario 16-ąją važiuos sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraščiu.
 
Dėl mieste vyksiančių šventinių renginių numatomi laikini eismo organizavimo pakeitimai.
 
Nuo vasario 14 d. 6.00 val. iki vasario 16 d. 23.00 val. laikinai bus uždarytos automobilių stovėjimo aikštelės prie Katedros aikštės ir Šv. Jono gatvėje. Vasario 15 ir 16 d. automobilius laikinai bus draudžiama statyti stovėjimo vietose šalia Nacionalinio operos ir baleto teatro, A. Vienuolio ir J. Lelevelio gatvėse, o vasario 16 d. – Šventaragio ir Barboros Radvilaitės gatvėse.
 
Nuo vasario 15 d. 21.00 val. iki vasario 17 d. 9.00 val. transporto priemonių eismas Gedimino prospekte nuo A. Goštauto iki Šventaragio gatvės bus draudžiamas. Tuo metu eismą prospekte kontroliuos policija.
 
Taip pat nuo vasario 15 d. 20.00 val. iki vasario 16 d. 20.00 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas A. Vienuolio ir J. Lelevelio gatvėse, o visą vasario 16 d. – Universiteto, Liejyklos bei Vasario 16-osios, A. Stulginskio, A. Jakšto gatvėse, išskyrus aptarnaujantį transportą. Benediktinų gatvėje ir Totorių gatvės dalyje nuo Šv. Ignoto iki Liejyklos gatvės transporto priemonės važiuoti taip pat negalės, išskyrus renginių dalyvių transportą. Nuo 10.00 val. iki 13.00 val. bus draudžiamas ir pėsčiųjų eismas Universiteto gatve nuo pastato  S. Daukanto a. 3 iki Dominikonų gatvės.
 
Vasario 16 d. nuo 17.00 val. iki 21 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse, o nuo 18.00 val. iki 21.00 val. minėtose gatvėse bus draudžiamas ir viešojo transporto eismas. Dėl numatomų pokyčių 10-ojo, 11-ojo, 33-ojo maršrutų autobusai važiuos pakeistomis trasomis. Jų eismo tvarkaraščiai, galiosiantys vasario 16 d., jau paskelbti interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt. Informacija apie maršrutų trasų pokyčius bus pateikiama ir šiuose maršrutuose važiuojančiuose autobusuose.
 
Dėl numatomų eismo pokyčių miesto centre siūloma aplenkti centro prieigų gatves. Tiems, kurie vyks savo automobiliu, pasistatyti jį rekomenduojama Upės, Žvejų ir dalinai Maironio gatvėse, taip pat automobilių stovėjimo aikštelėse – Gedimino pr. 9A, Tilto g. 14, T. Kosciuškos g. 1A, Maironio g. prie Tymo turgaus, A. Goštauto g. aikštelėse prie Lietuvos Respublikos Seimo.
 
Be to, šventinę vasario 16 d. patogesnes keliones miestiečiams ir miesto svečiams užtikrins papildomi reisai tam tikrais viešojo transporto maršrutais. Tądien dažniau važiuos 2-ojo Saulėtekis–Žygimantų g.–Stotis, 3-iojo Karoliniškės–Žvėrynas–Šeimyniškių g., 4-ojo Antakalnis–Centras–Gerosios Vilties st., 6-ojo Žirmūnai–Kalvarijų–J. Basanavičiaus g.–Žemieji Paneriai, 17-ojo Žirmūnai–Naujininkai maršrutų troleibusai. Dažniau važiuos ir šių maršrutų autobusai – 6-ojo G Parko–Olandų g.–Žaliasis tiltas, 10-ojo Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai, 11-ojo Žvėrynas–Senamiestis–Užupis, 33-iojo Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai, 43-iojo Justiniškės–Šeškinė–Žaliasis tiltas–Centras ir 73-iojo Justiniškės–Centras–Naugarduko g.–Vilkpėdė. Taip pat 43-iame, 46-ame ir 73-iame maršrutuose važiuos didesnės talpos autobusai nei įprastai poilsio dieną. Susipažinti su šių maršrutų transporto tvarkaraščiais galima interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt.
 
Vasario 16 d. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“). Palikus automobilį jose, į miesto centrą bus patogu atvykti viešuoju transportu. 
 
Informacija apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje http://www.vilniustransport.lt, socialiniame tinkle „Facebook“ www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos, mobiliaisiais telefonais (m.stops.lt), darbo valandomis – ir telefonu (8 5) 210 7050.