Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Rekordiškai atnaujinamą sostinės viešojo transporto parką papildys dar 50 naujų autobusų

2019 07 24

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybės Taryba pritarė tolimesniam viešojo transporto atnaujinimo etapui ir patvirtino UAB „Vilniaus viešasis transportas“ prašymą lizingo būdu įsigyti 50 triašių suspaustomis gamtinėmis dujomis varomų MAN Lion‘s City autobusų. Planuojama, jog per 2020 sostinės viešojo transporto parkas iš viso pasipildys 135 autobusais, o įgyvendinus šį atnaujinimo etapą, Vilnius taps kone jauniausią autobusų parką turinčia ES sostine.

„Patogus ir greitas susisiekimas mieste – vienas iš mūsų prioritetų ir esminių darbų, kuriuos vilniečiai pastebi, vertina. Patys vilniečiai nurodo, jog viešojo transporto atnaujinimas yra svarbiausia paskata važiuoti juo. Per pusantrų metų viešojo transporto parką atnaujinę beveik 300 naujų autobusų ir troleibusų, judame toliau“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Planuojama 50 MAN Lion‘s City autobusų įsigijimo sandorio vertė yra 17,725 mln. eurų, o pats pirkimas bus finansuojamas lizingo būdu ir įmonės lėšomis.

„Pagal dabartinį planą iki 2020 m. atnaujinus sostinės autobusų parką jame neliks senesnių nei 7 metų autobusų. Triašiai MAN Lion‘s City autobusai yra žymiai ekologiškesni lyginant su dyzeliniais autobusais. Jų variklis atitinka ne žemesnį nei Euro 6 standartą. Taip pat jau laukiame pirmųjų elektrinių autobusų, kuriais keleiviai važiuos jau šį rudenį, planuojame skelbti hibridinių autobusų pirkimą“, – sako UAB „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Rimantas Markauskas.

Pasak jo, naujuose triašiuose autobusuose bus 40 sėdimų ir 95 stovimos vietos. Juose taip pat bus vietos asmenims su specialiais poreikiais. Visuose MAN Lion‘s City autobusuose bus įrengta klimato kontrolės sistema su atskiru valdymu vairuotojų darbo vietoje ir keleivių salone. Taip pat autobusuose keleiviai ras USB jungtis mobiliesiems įrenginiams įkrauti, juose veiks belaidis internetas. Keleivių saugumo užtikrinimui bus įrengtos vaizdo kameros, o informavimui – ekranai.

Šiuo metu Vilniuje važiuoja beveik 300 naujų viešojo transporto priemonių – 250 naujų autobusų (skaičiuojant abiejų vežėjų autobusus) ir 41 naujas troleibusas. Planuojama, jog per 2019 ir 2020 m. sostinės autobusų parkas pasipildys dar 135 naujais autobusais – jau pasirašytos 10 mažos talpos dyzelinių autobusų ir 5 elektra varomų pirkimų sutartys.. Taip pat planuojama pradėti 70 hibridinių (20 triašių ir 50 dviašių) autobusų pirkimą.