Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Aktuali streiko informacija: atnaujinta 2022 12 22

2022 12 22

Informacija atnaujinta: 2022 12 22 12:00 val. 
 
Gruodžio 22 dieną pasiektas susitarimas ir streikas nutrauktas. VVT ir profesinės sąjungos atstovai sutarė dėl kolektyvinės sutarties esminių punktų, streiko nutraukimo sąlygų ir kolektyvinė sutartis artimiausiu metu bus pasirašyta suderinus galutinį tekstą. 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 21 10:00 val.
 
Naujausiais duomenimis, streikuojančių skaičius yra 429 darbuotojai.
 
VVT ir profesinės sąjungos atstovai vakar tęsė konsultacijas dėl streiko nutraukimo - darbo užmokesčio apmokėjimo streikuojantiems. Nors kolektyvinė sutartis yra suderėta ir visi streiko reikalavimai patenkinti, profesinė sąjunga toliqau tęsia streiką.
 
Streiko tvarkaraščiai užtikrinti dalinai, papildomai šiandien išvyko daugiau troleibusų, mažiau nei 50 proc. autobusų.
 
Numatoma, jog gruodio 21 d. rytą rečiau važiuos:
  • 1G, 2G, 10, 24, 49 ir 50 autobusų maršrutai.
Sekite viešojo transporto judėjimą realiu laiku programėlėje „Trafi“, virtualioje JUDU švieslentėje bit.ly/VirtualiSvieslente, taip pat tvarkaraščius tikrinkite „m.Ticket“, www.stops.lt.
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 20 09:00 val.
 
Gruodžio 20 dienos duomenimis, streikuojančių skaičius yra 434 darbuotojai.
 
Kolektyvinės sutarties projektas paruoštas ir laukia profesinės sąjungos atstovų parašų. Pasirašius sutartį, streikas galėtų baigtis jau sekančią dieną.
 
Po vakar vykusių derybų, profsąjunga sutiko atsisakyti reikalavimo mokėti streikuojantiems, jeigu vietoj to dar 9 proc. bendrovė kels atlyginimus. Toks prašymas yra finansiškai nepakeliamas nei bendrovei, nei miestiečiams. Bendrovė laikosi savo pirminės pozicijos - nemokėti darbo užmokesčio streikuojantiems už streiko dienas. Be to, pati profsąjunga dar prieš streiką darbuotojams žadėjo, kad mokės 40 eurų už vieną streiko dieną.
 
Pirminiais duomenimis, šiandien į miesto gatves išvažiavo daugiau nei 50 proc. transporto priemonių, todėl streiko tvarkaraštis yra užtikrinamas. Susisiekimas mieste turėtų būti lengvesnis.
 
 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 19 10:00 val.
 
Gruodžio 19 dienos duomenimis, streikuojančių skaičius yra 433 darbuotojai. Nuo streiko pradžios iš viso į darbą grįžo 97 darbuotojai, o vien nuo ketvirtadienio tai padarė 30 darbuotojų.

Ryte į gatves išvažiavo visos streiko tvarkaraščiuose numatytos transporto priemonės, o troleibusų ir daugiau nei 50 proc. Streiko tvarkaraščiai bus atnaujinti iki pietų, todėl prašome keleivių tikrinti informaciją www.judu.lt, viešojo transporto judėjimą realiu laiku programėlėje „Trafi“, virtualioje JUDU švieslentėje bit.ly/VirtualiSvieslente, taip pat tvarkaraščius tikrinkite „m.Ticket“, www.stops.lt.

VVT ir profesinės sąjungos atstovai šiandien nuo 11 val. tęs derybas dėl streiko nutraukimo sąlygų - atlyginimo mokėjimo streikuojantiems darbuotojams.

Praėjusią savaitę buvo sutarta dėl visų kolektyvinės sutarties punktų ir sutarties projektas parengtas pasirašyti.

 
Informacijos atnaujinta: 2022 12 16 09:00 val.
 
Naujausiais duomenimis, streikuojančių darbuotojų skaičius yra 485.
 
Šią savaitę profesinė sąjunga kelis kartus neatvyko į siūlytą derybų laiką. Prie derybinės grupės susitikimų šią savaitę prisidėjo Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas, tad tikimasi, kad tai padės derybas tęsti konstryktyviau. Šiandien jos bus tęsiamos nuo 13 val.
 
Keleivių prašome atidžiai sekti tvarkaraščius, kurie yra atnaujinami. Sekite viešojo transporto judėjimą realiu laiku programėlėje „Trafi“, virtualioje JUDU švieslentėje bit.ly/VirtualiSvieslente, taip pat tvarkaraščius tikrinkite „m.Ticket“, www.stops.lt.
 
Gruodžio 16 d:
  • Dažniau važiuos 2, 4, 6, 10, 12, 15, 17 ir 20 maršrutų troleibusai.
  • Rečiau važiuos 1G, 2G, 3G, 5G, 6G, 10, 24, 31, 36, 40, 49, 50, 52, 53, 74, 87 maršrutų autobusai.
VVT administracija ir toliau derasi su darbuotojų profesine sąjunga dėl streiko nutraukimo.
 

Deja, turime ir profesinės sąjungos nenorą geranoriškai spręsti pačio streiko valdymo klausimą ir užtikrinti keleiviams minimalias 50 proc. paslaugas. Teismo metu profesinė sąjunga įsipareigojo užtikrinti ir teikti papildomus darbuotojus, kad streiko tvarkaraščiai būtų vykdomi. Antrą streiko savaitę profesinė sąjunga nevykdo įsiparegojimo keleiviams ir net ignoruoja bendrovės pranešimus apie darbuotojų trūkumą.

Bendrovė iš savo pusės kviečia darbuotojus iš poilsio dienų bei prašo streikuojančių trumpam grįžti į darbą, kad keleiviams būtų užtikrintas kritiškai svarbus susisiekimas. Ypatingai trūksta autobusų vairuotojų, dėl to autobusai kursuoja rečiau nei 50 proc.

 
Informacija atnaujinta: 2022 12 12 10:00 val.
 
Naujausiais duomenimis, streikuojančių darbuotojų skaičius yra 478.
 
Antra savaitė tęsis VVT darbuotojų streikas.
 
Bendrovė ir profesinė sąjunga vykdo derybas dėl koletyvinės sutarties, plačiau apie pasiektus susitarimus ir derybų eigą galite susipažinti čia: https://www.vilniausviesasistransportas.lt/news/314/57/Savaite-derybose-pasiekti-rezultatai-ir-del-ko-sutarimas-dar-nerastas/
 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 08 19:30 val.
 
VVT atstovų ir profesinės sąjungos derybos ketvirtadienio vakarą baigėsi su tam tikru proveržiu. Derybos buvo konstruktyvios ir rytoj bus tęsiamos nuo 10 val. 
 
Streikas dar vyks, todėl keleiviai ir toliau turi planuoti keliones iš anksto ir sekti tvarkaraščius www.stops.lt. Suprantame, kad didelis snygis ir oro sąlygos dar sunkina transporto priemonių judėjimą mieste ir dėl to galimi papildomi vėlavimai. Prašome keleivių kantrybės ir supratingumo dėl šios situacijos, patikiname, kad kiekvieną dieną darome viską, kad kuo greičiau keliautume įprastu ritmu.
 
Dažniausiai užduodami klausimai, susiję su darbo apmokėjimo sistema, streiku, derybomis ir  atlyginimų didinimu https://www.vilniausviesasistransportas.lt/duk/

Informacija atnaujinta: 2022 12 08 11:00 val.

Naujausiais duomenimis, šį rytą streikuojančių skaičius yra 478 darbuotojai.

Kaip ir trečią streiko dieną, šiandien bendradarbiaujant su profesine sąjunga pavyko užtikrinti 50 proc. paslaugų teikimą keleiviams. Į Vilniaus gatves išvažiavo daugiau nei pusę troleibusų ir pusę autobusų maršrutų reisų. Prašome keleivių tikrinti nuolat atnaujinamus tvarkaraščius, nes po pietų jie gali keistis.

Tai pat šiandien VVT atsiėmė prašymą teisme stabdyti bendrovės darbuotojų streiką, nes profsąjunga užtikrino teismo įpareigojimą – bent 50 proc. paslaugų teikimo keleiviams.

Bendrovė nuo 15 val. toliau tęs derybas su profesine sąjunga dėl kolektyvinės sutarties.
 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 07 17:00 val. 
 
VVT ir profesinės sąjungos atstovų derybos šiandien baigėsi ir bus tęsiamos rytoj. Progresas nebuvo pasiektas, nes profesinės sąjungos atstovai nebuvo pasirengę ir peržiūrėję derybinės medžiagos. Tam jie paprašė daugiau laiko ir bendrovė tikisi, kad derybas pavyks tęsti rytoj. 
 
Streikas vyks toliau, prašome keleivių toliau sekti tvarkaraščių atnaujinimus. Planuojama, kad rytoj bus užtikrintas 50 proc. paslaugų teikimas keleiviams kartu su profesinės sąjungos bendradarbiavimu. 
 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 07 10:00 val.
 

Naujausiais duomenimis, streikuojančių skaičius yra 472 darbuotojai.
 
Trečią streiko dieną ryte pavyko užtikrinti teismo įpareigojimą ir streiko tvarkaraščiai buvo užtikrinti. Į miesto gatves išvažiavo šiek tiek daugiau nei pusę troleibusų ir lygiai pusę autobusų maršrutų reisų. Prašome keleivių tikrinti nuolat atnaujinamus tvarkaraščius, nes po pietų jie gali keistis.
 
Vakar įvyko teismo posėdis dėl minimalių paslaugų užtikrinimo, kuriame bendrovė prašė profesinės sąjungos užtikrinti keleiviams tinkamą susisiekimą streiko metu arba teismui stabdyti streiką. Teismo posėdis atidėtas iki ketvirtadienio, paprašius pateikti papildomus duomenis. Teismo metu profesinė sąjunga pažadėjo užtikrinti papildomus darbuotojus tam, kad būtų įvykdyti streiko tvarkraščiai.
 
Vakar įvyko antras derybų susitikimas, kuris baigėsi vėlai vakare. Bendrovės ir profesinės sąjungos atstovai peržiūrėjo konkrečius kolektyvinės sutarties punktus, derino pozicijas. Šiandien derybos vėl bus tęsiamos nuo 15 val.
 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 06 17:00 val. 
 
Bendrovė nuo 17 val. toliau tęsia derybas su profesine sąjunga dėl kolektyvinės sutarties. 
 
Profesinė sąjunga dar kartą patvirtino, kad suteiks papildomus darbuotojus rytoj, kad būtų užtikrintas 50 proc. minimalių paslaugų teikimas keleiviams. Per šias dvi streiko dienas profesinei sąjungai iki šiol to nepavyko padaryti, todėl dalis autobusų maršrutų reisų buvo sumažinti daugiau nei perpus. 
 
Streikas vyks ir rytoj, todėl prašome keleivių šiandien tikrinti atnaujintus tvarkaraščius www.stops.lt. Pasikeitus situacijai, informuosime nedelsiant.
 
Labai apgailestaujame, kad keleiviams ir gyventojams tai sukelia didelių nepatogumų, darome viską, kad streikas baigtųsi kuo greičiau. 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 06 10:00 val. 
 
Naujausiais duomenimis, streikuojančių darbuotojų skaičius yra 472.
 
Vakar VVT ir profesinė sąjunga tęsė derybas dėl kolektyvinės sutarties, abi pusės apsikeitė pozicijomis ir yra pasirengusios rasti kompromisus. Bendrovė pritarė didžiajai daliai 2021 m. iškeltų streiko reikalavimų, siūlė kompromisinius variantus nesutartiems, pritarė anksčiau suderėtiems kolektyvinės sutarties punktams. Buvo aptarta ir nauja darbo apmokėjimo sistema, rastas sutarimas dėl kokybės priemokos vertinimo kriterijų. Derybos bus tęsiamos šiandien nuo 12 val. ir bendrovė deda visas pastangas, kad kuo greičiau būtų pasirašyta kolektyvinė sutartis ir nutrauktas streikas.
 
Pirmą streiko dieną bendrovė išleido mažiau autobusų nei buvo suplanuota streiko tvarkaraščiuose. Bendrovė apie tai informavo ir profesinę sąjungą, kad abi pusės turi laikytis teismo nutarties ir užtikrinti keleiviams susisiekimą ne mažiau kaip 50 proc. kiekviename maršrute. VVT siekia kuo greičiau rasti sutarimą su profesine sąjunga, tačiau teismo nutartis ir įsipareigojimas keleiviams turi būti įvykdomas. Dėl to bendrovė dar kartą pranešė profesinei sąjungai apie trūkstamų darbuotojų skaičių ir kad kreipėsi į teismą su prašymu laikinai stabdyti streiką, nes streiko organizatoriams nepavyksta užtikrinti iš savo pusės šio reikalavimo. Teismo posėdis numatytas šiandien 15 val.
 
Profesinė sąjunga, pradėdama streiką, įsipareigojo bendrovei nedelsdama reaguoti į susidariusią situaciją ir užtikrinti reikiamą skaičių darbuotojų, kad susisiekimas mieste keleiviams būtų užtikrintas. Nors šiandien laikinai streiką sustabdė virš 20 darbuotojų ir atvyko į darbą, pilnai išpildyti streiko tvarkaraščių nepavyko, dar trūksta 56 vairuotojų.
 
VVT papildomai kvietė nestreikuojančius darbuotojus iš poilsio dienų, kad būtų įvykti numatyti streiko tvarkaraščiai. Naujausiais duomenimis, bendrovei rytoj trūks apie 100 autobusų vairuotojų ir tai labiausiai paveiks autobusų maršrutus. Troleibusų tvarkaraščiai kinta mažiau, jų mieste kursuoja kur kas daugiau nei 50 proc. ir šiandien jie išliks panašūs kaip vakar.
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 05 18:00 val.
 
Pirmą streiko dieną bendrovė išleido mažiau autobusų nei buvo suplanuota streiko tvarkaraščiuose. Bendrovė iki streiko kartu su SĮ „Susisiekimo paslaugos“ sudarė grafikus, kurie turėjo užtikrinti ne mažiau kaip 50 proc. minimalių paslaugų teikimą keleiviams kiekviename maršrute.
 
Dėl paslaugų užtikrinimo bendrovė kreipėsi į profesinę sąjungą ir priminė, kad pagal teismo nutartį abi šalys turi užtikrinti keleiviams reikalingą susisiekimą. Siekiant užtikrinti teismo nutartį ir tęsti derybas dėl kolektyvinės sutarties, VVT inicijavo susitikimą su profesine sąjunga aptarti šiuos klausimus.
 
Susitikimo metu profesinė sąjunga pažadėjo suteikti papildomus darbuotojus rytojaus dienai ir užtikrinti minimalių paslaugų teikimą kiekviename maršrute.
 
Derybose dėl kolektyvinės sutarties bendrovė ir profesinė sąjunga turėjo konstruktyvų laiką, abi pusės pasirengusios rasti kompromisus. Bendrovė pritarė didžiajai daliai 2021 m. iškeltų streiko reikalavimų, siūlė kompromisinius variantus nesutartiems, pritarė anksčiau suderėtiems punktams. Buvo aptarta ir darbo apmokėjimo sistema, rastas sutarimas dėl kokybės priemokos vertinimo kriterijų. Derybos bus tęsiamos rytoj ir tikimasi, kad bus parengtas kolektyvinės sutarties projektas.  
 
Deja, kol nėra pasirašyta kolektyvinė sutartis, streikas tęsis ir gruodžio 6 d. Planuojama, kad troleibusų išvyks tiek pat, kaip ir pirmą streiko dieną, tad susisiekimas jais bus geresnis. Labiausiai paveiktos vėl bus kelionės autobusais.
 
Svarbu keleiviams!
Prašome keleivių keliones pirmadienį planuoti su laiko atsarga ir tikrinti viešojo transporto tvarkaraščius likus ne daugiau nei 1 valandai iki planuojamo išvykimo. Tvarkaraščius galima rasti www.stops.lt, „m.Ticket“, o realiu laiku transporto priemones galite sekti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėlėse.
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 05 6:30 val.
 
Gruodžio 5 d. bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) darbuotojų profesinė sąjunga pradėjo neterminuotą streiką. Naujausiais duomenimis, streikuojančių darbuotojų skaičius siekia 489.
 
Paskutiniai tvarkaraščių atnaujinimai yra padaryti šiandien 6 val. ryte. Tvarkaraščiai bus atnaujinti dar dienos eigoje. Prašome keleivių prieš planuojant keliones viešuoju transportu būtinai tikrinti informaciją www.stops.lt, „m.Ticket“, o realiu laiku transporto priemones galite matyti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėlėse.
 
Pagal teismo nutartį, profesinės sąjungos atstovai, atsakingi už streiko organizavimą, turi užtikrinti ne mažiau kaip 50 proc. minimalių paslaugų teikimą miestiečiams. Kilus grėsmei dėl šio įsipareigojimo neįvykdymo, bendrovė jau penktadienį pranešė profesinės sąjungos atstovams, kad papildomai trūks vairuotojų tai užtikrinti. Profesinė sąjunga pradėdama streiką įsipareigojo bendrovei nedelsdamas reaguoti į tokią susidariusią situaciją ir užtikrinti reikiamą skaičių darbuotojų, kad susisiekimas mieste keleiviams būtų užtikrintas.
 
Šiandien bendrovės ir profesinės sąjungos atstovai toliau tęs derybas dėl kolektyvinės sutarties ir aptars klausimą dėl minimalių paslaugų užtikrinimo.
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 04 17:00 val.
 
Primename, kad nuo gruodžio 5 dienos prasidės VVT vairuotojų streikas, kuris yra neterminuotas.
 
Gruodžio 4 dienos duomenimis, streikuojančių darbuotojų sąrašas buvo papildytas ir iš viso streike planuoja dalyvauti 519 vairuotojų, t. y. daugiau nei anksčiau teikta informacija ir viršija 35 proc. visų bendrovės vairuotojų skaičių.
 
Prašome kelevių dar kartą pasitikrinti pirmadienio tvarkaraščius, kurie buvo atnaujinti šiandien. Primename, kad aktualiausi pakeitimai bus padaryti gruodžio 5 d. 6 val. ryte. Atkreipiame keleivių dėmesį, kad planuoti keliones pirmadienį reikia su laiko atsarga ir tikrinti viešojo transproto tvarkaraščius likus 1 valandai iki planuojamos kelionės. 
 
Informacija atnaujinta: 2022 12 02 16:15 val.
 
Gruodžio 2 dienos duomenimis, 35 proc. bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ vairuotojų planuoja nuo gruodžio 5 dienos dalyvauti streike. 
 
Šiuo metu pateikti preliminarūs pirmadienio tvarkaraščiai, kurie skelbiami internete www.stops.lt. Preliminarūs tvarkaraščiai bus atnaujinti sekmadienį nuo 16 val. ir pirmadienį 6 val. ryte.
 
Prašome keleivių keliones pirmadienį planuoti su laiko atsarga ir tikrinti viešojo transporto tvarkaraščius likus ne daugiau nei 1 valandai iki planuojamo išvykimo. Tvarkaraščius galima rasti www.stops.lt, „m.Ticket“, o realiu laiku transporto priemones galite sekti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėlėse.
 
Primename, kad kitų vežėjų maršrutai važiuos įprastais tvarkaraščiais. Vežėjų aptarnaujami maršrutai čia: https://judu.lt/vezejai/.
 
Streiko metu kelionės viešuoju transportu bus sutrikdytos. Suprantame, kad situacija mieste bus apsunkinta, todėl atsiprašome visų gyventojų, ypatingai viešojo transporto keleivių, už nepatogumus ir dedame visas pastangas, kad netrukus vėl galėtume keliauti įprastai.
 
 
Informacija bus nuolat atnaujinama.