Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Lost&Found diena Vilniaus viešajame transporte

2021 12 07

2020 m. troleibusų ir autobusų vairuotojai transporto priemonėse surado 1204 radinius, iš kurių – 462 buvo grąžinti jų savininkams, palyginimui, 2019 m. rasti 1725 keleivių daiktai, savininkams grąžinti – 627. 2020 m. surastų daiktų skaičius mažesnis dėl per karantiną sumažėjusių keleivių srautų, tačiau palyginus su 2019 m. daugiau jų grąžinta savininkams. Šiais metais keleiviai asmeninių daiktų paliko maždaug tiek pat, kiek ir 2020 m. – 1133, sugrąžinome – 751.

KUR GALIMA RASTI DAIKTUS.

Visus transporto priemonėse rastus daiktus keleiviai gali rasti mūsų tinklalapyje https://www.vilniausviesasistransportas.lt/rasti-daiktai/, tokiu būdu galima pasitikrinti, ar jų daiktas yra rastas. Taip pat palikę savo daiktą autobuse arba troleibuse gali užpildyti mūsų tinklalapyje esančią formą https://www.vilniausviesasistransportas.lt/pamesti-daiktai-2/ arba skambinti tel. 1848. Jeigu pamestą daiktą randame, susisiekiame su jo savininku per 2 darbo dienas.

KAIP VYKSTA ATSIĖMIMAS.

Daug daiktų surandame tiesiog ,,online“, kai keleiviai vos tik išlipę pasigenda kompiuterio ar telefono ir skambina mums. Mes susisiekiame su vairuotoju, paprašome daiktą pasaugoti, o po pamainos pristatyti į dispečerinę arba suorganizuojame atsiėmimą reiso metu. Jeigu rastų daiktų keleiviai neieško, šio darbo imamės mes ir atliekame visą savininkų paieškos procesą: aptikę nors mažiausiais užuominas, kas gali būti „paliktuko“ šeimininkas, susisiekiame su bankais, lombardais, poliklinikomis ir prašome pranešti savininkams, jog jų daiktai rasti.

KOKIE DAIKTAI RANDAMI.

Radiniai labai sezoniški: rudenį, prasidėjus mokslo metams, paliekamos kuprinės, sportiniai krepšiai, striukės, skėčiai; žiemą – pirštinės, šalikai; pavasarį – striukės ir pan. Pasitaiko ir įdomesnių radinių: sakraliniai apeiginiai reikmenys, piešiniai, meilės laiškai, muzikos instrumentai.
Dažniausiai randame paliktas pinigines, telefonus, raktus, elektronines cigaretes, kompiuterius.
Paliktus neatsiimtus daiktus saugome 6 mėn., o greitai gendančius maisto produktus sunaikiname iš karto.

LOST&FOUND DIENA.

Visam pasauliui antrą gruodžio penktadienį švenčiant Lost&Found dieną, mes taip pat norime pasinaudoti paskutine galimybe surasti paliktų daiktų savininkus arba būti tvarūs ir prikelti daiktus antram gyvenimui. Taigi, seną jaukų radinių troleibusą į Antakalnį atvairavęs senas Kalėdų Senelis, lauks visų viešuoju transportu besinaudojančių keleivių Žolyno g. 15, gruodžio 10 d., 10.00–13.00 val., vaišins kava ir aprodys visus viešajame transporte rastus radinius.