Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Sostinėje praūžė vairuotojų profesinio meistriškumo varžybos

2022 07 05

Liepos 5 d. UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Viršuliškių transporto departamente įvyko jau tradicija tapusios autobusų ir troleibusų vairuotojų profesinio meistriškumo varžybos. Tai – 21-osios, rekordais ir staigmenomis pažymėtos varžybos. Renginį atidarė ir dalyvius bei svečius pasveikino UAB „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Darius Aleknavičius.

„Pirmiausia didelis ačiū visiems viešojo transporto darbuotojams, kurie nenuilstamai dirba savo darbą siekdami užtikrinti mūsų kasdienes keliones. Šie metai negailėjo mūsų bendrovei iššūkių, tačiau žinau, kad tik kartu galime sukurti geresnę ateitį. Svarbu ištarti ačiū vieni kitiems už darbą ir pagalbą, tad noriu visus paraginti dalintis gerumu ir gera nuotaika šiandien. Visiems varžybų dalyviams linkiu sėkmės trasoje, o žiūrovams įdomaus reginio“, – kalbėjo generalinis direktorius.

Varžybose savo jėgas išbandė Vilniaus viešojo transporto troleibusų ir autobusų vairuotojai. Bendrovėje dirbantys vairuotojai, kaip ir kasmet, prieš varžybas laikė KET testus ir surinkę reikiamą balų skaičių varžėsi įvairiose užduotyse: šoninio ir atbulinio parkavimo, figūrinio vairavimo bei žiedinio važiavimo rungtyse.

Pirmasis ketvertukas – troleibusų vairuotojai

Pirmieji trasoje pasirodė troleibusų vairuotojai – Valentinas Krulikovskis, Jurijus Stepanovas, Artūras Kološevskis ir Marius Sagatavičius.

Pirmą vietą troleibusų kategorijoje užėmė Artūras Kološevskis, įveikęs trasą per 11:13 min., antrą vietą, dalyvaujantis jau ketvirtą kartą, Valentinas Krulikovskis – 13:57 min., trečias – Jurijus Stepanovas, kuris trasą įveikė per 15:14 min.

Troleibusų trasą po pirmojo varžybų etapo išbandė ir šventės dalyviai, o už troleibuso vairo sėdo pats generalinis direktorius D. Aleknavičius, kuris pripažino – adrenalino netrūko, tačiau trasą pavyko įveikti be klaidų.

Įspūdingas autobusų vairuotojų pasirodymas

Antrajame etape savo meistriškumą demonstravo net 9 autobuso vairuotojai. Šioje kategorijoje neginčijamu lyderiu tapo Edvin Daniel Zaranka, trasą įveikęs dvigubai geičiau nei numatytas laiko normatyvas – 5:47 min. Antrą vietą užėmė Izedin Kazymov, trečią – Albertas Šarinskas.

Varžybose dalyvavo ir jaunoji vairuotojų karta, tik du metus vairuojantis autobusą 1-osios vietos nugalėtojas ir jauniausias šių metų varžybų dalyvis Boguslav Bilkevič.

Varžybose puikiai, nors ir be prizinių vietų, pasirodė ir kiti autobusų vairuotojai – Rolanas Šarauskas, Robertas Matukas, Roderikas Štikonas, Romanas Gervinas ir Vladislav Mašalo.

Varžybų dalyviams – apdovanojimai ir kolegų plojimai

Varžybose dalyvavusius vairuotojus atvyko pasveikinti Lietuvos keleivių vežimo asociacijos prezidentas Gintaras Nakutis, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Gintaras Macijauskas.

G. Nakutis sveikindamas dalyvius pasidžiaugė, kad jau kelis dešimtmečius gyvuojanti tradicija yra puoselėjama ir toliau. Svečiai padėkojo už galimybę sudalyvauti tokioje šventėje, o SĮ „Susisiekimo paslaugos“ vadovas palinkėjo vairuotojams būti ne tik profesionalais, bet ir savo transporto ir miesto šeimininkais.

Generalinis direktorius D. Aleknavičius, sveikindamas nugalėtojus, pabrėžė bendrystės kūrimą.

„Smagu, kad šiandien pasiekėme įsimintinų rekordų trasoje. Linkiu nugalėtojams garbingai atstovauti meistriškiausio vairuotojo titulą, o kas šiais metais nepavijo – grįžti kitais su dar didesne energija ir noru aplenkti. Nors šiandien ir varžėtės tarpusavyje, tačiau svarbus ne tik laimėjimas, bet ir bendrystės kūrimas“, - sakė D. Aleknavičius.

Pramogomis pažymėtos varžybos

Šių metų renginio koncepciją papildė komandos formavimo užduotys ir vasaros šventės pramogos. Bendrovės darbuotojai ir svečiai viso renginio metu galėjo ne tik stebėti varžybas, bet ir atlikti papildomas komandos formavimo užduotis, pramogauti ir jaukiai praleisti laiką su kolegomis. Varžybų pabaigoje buvo apdovanoti taikliausi, mikliausi ir geriausiai virtualioje realybėje pasirodę dalyviai.

Apie VVT

Šiuo metu UAB „Vilniaus viešasis transportas“ dirba apie 1880 darbuotojų, iš jų apie 1204 vairuotojai. Bendrovė nuolat ieško naujų kolegų – autobusų ir troleibusų vairuotojų, kurie prisidėtų prie vairuotojų komandos ir keleivių vežimo Vilniaus mieste ir priemiesčiuose.