Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Po susitikimo su STT – bendradarbiavimas didinant antikorupcinę aplinką VVT

2022 09 28

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) generalinis direktorius D. Aleknavičius ir Veiklos atsparumo vadovas N. Šiaulys bendrovės iniciatyva susitiko su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovybe. Susitikimo metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės ir kaip gali būti stiprinamas antikorupcinis sąmoningumas bendrovėje.

„Skaidrumas, ypač viešojo sektoriaus įmonėse, yra labai svarbus. Norime kurti skaidrią aplinką, stiprinti darbuotojų suvokimą apie korupcijos apraiškas, didinti partnerių pasitikėjimą bendrove bei jos priimamais sprendimais. Tikime, kad dėmesys šiai sričiai padės kurti korupcijai atsparią aplinką, kartu tai aiškiai parodys bendrovės vertybes, kurios pritrauks ir motyvuotus darbuotojus,“ – teigė generalinis direktorius D. Aleknavičius.

Bendrovės atstovai kartu su STT aptarė kylančius iššūkius korupcijos srityje, kokia situacija yra bendrovėje ir kokie sprendimai jau vykdomi, o kur vis dar reikalinga šios srities profesionalų pagalba.

Susitikimo metu STT direktorius Žydrūnas Bartkus teigė: „Skaidri aplinka yra tiesiogiai susijusi su paslaugų kokybe. Siekiant didžiausios naudos tiek įmonei, tiek Vilniaus gyventojams, būtina užtikrinti skaidrų valdymą ir racionalų lėšų panaudojimą.“

Pasak VVT generalinio direktoriaus, sutarta, kad STT suteiks pagalbą ir atliks bendrovės korupcijos rizikos veiksnių vertinimą atskirose srityse. Vėliau STT korupcijos prevencijos specialistai pateiks rekomendacijas ir pagal jas bus parengtas korupcijos prevencijos priemonių planas.

Bendrovė šiuo metu atnaujina Korupcijos prevencijos politiką, kad ji atitiktų naujus Korupcijos prevencijos įstatymo reikalavimus. Joje bus numatyti esminiai bendrovės tikslai šioje srityje.

Artimiausiu metu bendrovės darbuotojams bus organizuojami antikorupcinės veiklos mokymai, parengta e. mokymų medžiaga, kaip atpažinti korupcijos apraiškas ir kaip elgtis su jomis susidūrus. Bendrovė skatina informuoti apie korupcijos požymių turinčius veiksmus ir užtikrina pranešančių žmonių apsaugą.

Pranešti apie korupciją galite telefonu 8 607 54623 (Veiklos atsparumo vadovas Nerijus Šiaulys) arba paspaudę nuorodą čia: https://www.vilniausviesasistransportas.lt/pranesimai-apie-korupcija/