Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Prevencinė iniciatyva „Viešuoju transportu keliaukime saugiai“

2022 10 19

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ kartu su „Lietuvos policija“ ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“ vykdo prevencinę priemonę „Viešuoju transportu keliaukime saugiai“.

Iniciatyva startavo spalio 17 d. Visą dieną, skirtinguose viešojo transporto maršrutuose policijos pareigūnai, bendrovės darbuotojai ir kontrolieriai skleidė žinią keleiviams, kaip saugiai keliauti viešuoju transportu. Šia iniciatyva siekiama prevenciškai užkirsti kelią incidentams viešajame transporte ir skatinti draugišką keliavimo kultūrą bei elgesį.

Nuo Antakalnio iki Pašilaičių

Per visą sostinę, nuo Antakalnio ir Žirmūnų iki Pašilaičių ir Lazdynų, idėjos iniciatoriai dalino keleiviams rekomendacijas, kaip netapti nemalonių įvykių dalyviais: apsisaugoti nuo kišenvagių, atsakingai elgtis kelionių metu, laikytis keleivių ir bagažo vežimo taisyklių.

Be to, policijos pareigūnai informavo keleivius apie viešajame transporte daromas nusikalstamas veikas, administracinius nusižengimus bei galimas priemones, padėsiančias išvengti neigiamų pasekmių. Tam, kad saugiai dalyvautų eisme kaip pėstieji, jiems dalinami atšvaitai.

Nauja priemonė – QR kodas

Nuo šiol su saugių viešojo transporto kelionių patarimais bus galima susipažinti nuskanavus QR kodą, esantį visuose autobusuose ir troleibusuose. Nauja informacinė priemonė – greita ir prieinama kiekvienam viešojo transporto keleiviui. Patarimuose pateikiama aiški ir trumpa informacija, kaip elgtis tam tikrose situacijose, kaip apsaugoti save ir kitus.

Su saugių viešojo transporto kelionių patarimais galite susipažinti čia: https://www.vilniausviesasistransportas.lt/patarimai-saugioms-kelionems/

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ dėkoja partneriams už pagalbą skleidžiant žinią apie saugias ir kokybiškas keliones viešuoju transportu!