Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

Vilniuje – Ukrainos prezidento paramos fondo "UNITED24" troleibusai

2022 10 21

UAB ,,Vilniaus viešasis transportas“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybe ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“ prisidėjo prie Ukrainos palaikymo iniciatyvos. Pasak šios iniciatyvos sumanytojų Ukrainos diplomatų, Vilnius – pirmasis miestas Europoje, priėmęs kvietimą ir įgyvendinęs šią iniciatyvą pasitelkiant viešąjį transportą.

Spalio 21 d. Vilniuje pristatyti du „UNITED24“ troleibusai, kurie kvies vilniečius ir miesto svečius prisidėti prie Ukrainos prezidento V. Zelenskio įsteigto paramos fondo. Ukrainos vėliavos spalvomis pasidabinę troleibusai dažniausiai kursuos 2-uoju ir 17-uoju maršrutu, o simboliškai už jų vairo bus ir patys ukrainiečiai. Tikimasi, kad troleibusai taps pavyzdžiu ir kitiems Lietuvos bei Europos miestams prisidėti prie šios iniciatyvos žinomumo ir svarbos Ukrainai.

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ nuo karo pradžios prisidėjo prie organizacijų, telkiančių paramą ukrainiečiams. Siūlė pervežimo paslaugas, patalpas maisto sandėliavimui. Miesto gatvėse pasirodė pirmieji „Stiprūs kartu“ ir „Slava Ukraini“ troleibusai su palaikymo žinutėmis Ukrainai.

Nuotr. P. Peleckio.