Naujienos

Atgal

Keleivių aptarnavimas +370 5 2344444 I–IV nuo 7:00 iki 15:45 val V iki 14:30 val

Plačiau

Tvarkaraščiai

Plačiau

Atsiliepimai

Plačiau

Ieškome vairuotojų

Plačiau

2024 metais Vilniuje kursuos Škoda 32Tr – pirkimo laimėtoju paskelbta Škoda Group

2023 04 24

Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas" praėjusią savaitę patvirtino troleibusų pirkimo laimėtoją. Juo tapo čekų gamintojas Škoda Group ir jų pateiktas pasiūlymas – naujieji Škoda 32Tr troleibusai.
 
Daugiau naujienų apie autonominės ridos troleibusus, pirkimo sutartį, jų gamintoją bei kelią iki Vilniaus skelbsime gegužės mėnesį!
 
Škoda 32Tr – tai 12 metrų žemagrindis troleibusas su autonomine eiga, galintis nuvažiuoti iki 20 km be kontaktinio tinklo. Moderni troleibuso saugumo sistema – SOS ir A juostos mygtukai, fiksuojantys įvykius vaizdo įraše, apsauga nuo susidūrimų ir automatinis gaisro gesinimas – užtikrina keleivių, vairuotojų ir kitų eismo dalyvių saugumą.
 
Troleibusas turi ekologišką vairavimą fiksuojančią įrangą ir sunaudoja apie 10 proc. mažiau elektros energijos vienam nuvažiuojamam kilometrui.
 
Keleivių ir vairuotojų komfortui troleibusas yra visiškai kondicionuojamas ir vėdinamas tiek keleivių salone, tiek vairuotojo kabinoje. Modernus troleibusas yra pritaikytas individualių poreikių turintiems asmenims – yra įrengta rampa, tvirtinimo diržai, specialūs mygtukai pranešti apie pagalbos poreikį. Mieste judantys dviratininkai keliaus dar patogiau – troleibusas turi tvirtinimo įranga, kuri leidžia vežti dviračius troleibuso salone. Troleibuse yra USB jungtys mobiliųjų telefonų įkrovimui, WiFi ryšys, švieslentės ir multimedijos ekranai, suteikiantys keleiviams aktualią informaciją kelionės metu, o patogios sėdynės užtikrina maksimalų komfortą.
 
Šiuolaikiško dizaino Škoda 32Tr troleibuso pasaulinė premjera įvyko Opavoje 2018 metų pabaigoje.
 
Naujų autonominės ridos troleibusų pirkimas buvo paskelbtas 2022 metų gruodžio mėnesį. Anksčiau skelbtą informaciją galite skaityti čia.